Bizonyára mindannyian a fenséges sonkára, a szerető családra, a nagyi ínycsiklandó rétesére és a tojásos ételekre gondolunk a húsvét hallatán. Azonban, nem feltétlen csak erre asszociálhatunk az ünnep kapcsán. Az első negyed évet magunk mögött hagyva ezt a pár napot kihasználhatjuk arra, hogy szellemileg feltöltődjünk, összegezzünk és újult erővel vághassunk neki a kora nyári és nyári időszaknak. Összeszedtünk pár tippet arra, hogy hogyan kényeztessük lelkünket is.
Hirdetés
Európa nagy részén nem hiányozhat a húsvéti asztalról a bárány sem, mivel Jézus is ezt fogyasztotta tanítványaival az utolsó vacsorán. Nálunk mégsem a bárány, hanem a sonka hagyománya gyökerezett meg. Ennek oka az, hogy a füstölt húsáruk maradtak legtovább fogyaszthatók a téli disznóvágás után, ezért kerültek a negyvennapos böjt végén az asztalra.