Hirdetés

Akár 10 napig is friss marad a kenyér, ha így tároljuk

Az emberek többsége szereti a kenyeret, ám van egy bosszantó tulajdonsága: nem tartható el hosszú ideig. Mindössze néhány nap után kiszárad, és megpenészedik. Egy élelmiszeripari szakértő azonban most megosztott három olyan tárolási módszert, melynek segítségével a kenyér akár 10 napon keresztül is friss, puha, és penészmentes marad.

Hirdetés

Az egész napunkat elronthatja, ha kiderül, hogy a reggeli pirítósnak szánt kenyér megpenészedett. Sajnos a kenyér nem a hosszan eltarthatóságáról híres, azonban Sophie Harris élelmiszeripari szakértőnek van három egyszerű, de nagyszerű módszere, melyek akár 10 napig is megvédik a kenyeret a kiszáradástól és a penésztől.

Érdemes kipróbálni, ha elegünk van a mindennapos kenyérvásárlásból, és az élelmiszer pazarlásból.

1. Tároljuk hűtőben

Az egyik legjobb módszer, különösen a szeletelt szendvicskenyerek esetében, ha berakjuk a hűtőszekrénybe. Így sokkal tovább megőrzi frissességét, mint szobahőmérsékleten. Fontos azonban, hogy gondosan lezárt csomagolásban, gyümölcsöktől és zöldségektől távol tartsuk, nedves közegben ugyanis könnyebben penészedik.

2. Irány a mélyhűtő!

A kenyér akár 3 hónapig is eltartható, ha lefagyasztjuk. Ha pedig szükségünk van rá, egyszerűen csak vegyük elő, és tegyük a konyhapultra. Rövid idő alatt kiolvad, és szinte olyan lesz, mit új korában. Legjobb, ha alufóliába, és még pluszban egy zacskóba is becsomagoljuk, mielőtt lefagyasztanánk.

3. Szerezzünk be kenyértároló tasakokat!

Sophie elmondta, hogy mivel gyakran süt házi kenyeret, beszerzett néhány kenyértároló tasakot.Ezek különböző méretben és anyagból készülnek, és segítenek több napig frissen tartani a kenyeret. A bolti tasakok esetén ugyanis a kenyér párássá válhat és bepenészedhet, ezért jobban tesszük, ha textilzsákban, vagy direkt erre a célra készült kenyértartó dobozban tároljuk.

 

 

 

Hirdetés