Hirdetés

Egy percre se!

Az állatokat is védeni kell a nyári hőség káros hatásai ellen. A legfontosabb, hogy állatot soha nem szabad egyedül hagyni az autóban, mert néhány perc alatt a gépjármű extrém forróvá válhat, és kedvencük a hőgutában életét veszítheti!

Hirdetés

A meleg nyári napok a háziállatainkat is megviselik. Nagyon fontos, hogy minél jobban segítsünk nekik átvészelni ezt az időszakot. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az állattartás felelősséggel jár. Az állatok a hőség idején különösen kiszolgáltatott helyzetben vannak, ezért nagyon fontos, hogy ebben az időszakban a gazdák kiemelten figyeljenek rájuk. 

A felelős állattartás jegyében kérjük, fogadják meg a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság tanácsait:

  • A kutyák sétáltatását időzítsék az esti órákra amikor már a beton lehűlt, mivel a forró talaj égési sebeket okozhat a mancsokon. Legjobb megoldás, ha fűben sétálhat az állat.
  • Az árnyékos, hűvös hely biztosítása mellett a folyamatos, hűs ivóvíz biztosítása elengedhetetlen fontosságú kisállataink számára!
  • Vízparti nyaralás során mindig figyeljenek kedvenceikre, legyenek óvatosak a víz közelében. Soha ne hagyják az állatot felügyelet nélkül vízbe menni! Ha tóhoz vagy tengerparthoz mennek, ügyeljenek a hullámokra és az erős áramlásokra!
  • Amennyiben hőség idején a vízpart nem opció, az udvarban vízzel feltöltött műanyag medence is megteszi, amelyben a kiskedvenc felfrissülhet.
     
     

 

 

Hirdetés