Hirdetés

Három hónapos vágányzár kezdődik mától a MÁV egyik fővonalán

Szeptember 18-án kezdetét veszi a MÁV egyik fontos fővonalán három hónapig tartó vágányzár, ami számos változást hoz az utazók számára. A Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom fővonal Biatorbágy és Szárliget szakaszán végrehajtott pályakarbantartás miatt szeptember 18-tól szeptember 28-ig az 1 Budapest–Hegyeshalom vonalon közlekedő vonatok módosított menetrend szerint járnak.

Hirdetés

Az utasoknak számítaniuk kell hosszabb menetidőre, rövidebb útvonalon közlekedő vonatokra és pótlóbuszos átszállásra. A 29 kilométeres vágányszakasz átépítése miatt az egyik vágányon zajlik a munka egyvágányú vonatforgalom mellett, így menetirányonként és óránként csak egy-egy személyszállító vonat közlekedik át a karbantartás érintett területén.

A módosítások között szerepel, hogy szombati és vasárnapi napokon több IC és IR vonat nem közlekedik, valamint október 7-én, 8-án, 14-én és 15-én néhány vonat korábban indul.

Az utazóknak érdemes előre tájékozódni a vágányzár okozta változásokról, és szükség esetén alternatív utazási lehetőségeket keresni. A részletes információk a MÁV honlapján találhatók.

A pályakarbantartások és vasúti felújítások napirenden vannak, és fontosak az utazóközönség és a vasúthálózat hatékonysága szempontjából. Az eseményekkel kapcsolatos hírekről további információk a MÁV közleményeiben találhatók.

 

 

Hirdetés