Hirdetés
így készül a tökéletes parmezános cukkini
A napokban is éppen tombol a cukkiniszezon, így itt az idő, hogy ebből készüljün a mai ebéd. Mutatunk most egy ínycsiklandó receptet, ami különlegesen finom, kissé ropogós és nagyon egyszerű elkészíteni, csak egyetlen probléma van vele, nem lehet abbahagyni.
Először is a cukkinit nem kell meghámozni, egy alapos mosás után töröljük szárazra a zöldséget. Vágjuk le mindkét végét és már szeletelhetjük is. De nézzük részletesen a receptet és az elkészítés lépéseit:
Parmezános cukkini
Hozzávalók:
olívaolaj
fokhagymapor
só és bors
1-2 db cukkini
10 dkg reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
Az olívaolajat összekeverjük a sóval, a borssal és a fokhagymaporral.
A cukkini szeleteket jól beleforgatjuk a fűszeres olajba, majd a korongokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, szépen egymás mellé.
Ezután megszórjuk a cukkini tetejét a parmezánnal, majd 220 fokra előmelegített sütőben megpirítjuk.
Magában is nagyon finom, de készíthetünk mellé például egy zöldfűszeres joghurtos mártást is. És mivel a parmezános cukkini pillanatok alatt elfogy, ezért akár süthetjük is a következő adagot.
Mindent tudunk már a cukkiniről?
A cukkinit a gasztronómiában zöldségként kezelik, azonban tudni kell róla, hogy botanikai szempontból valójában gyümölcs.
Érdekesség, hogy a cukkini akár az egyméteres hosszúságot is elérheti, de mi általában éretlenül szüreteljük, amikor még csak 15-25 centiméteres.
Ez nem véletlen, hiszen a cukkini ilyenkor még finom, gyenge, ezért isteni finom ételek készíthetőek belőle.
Ha további ínycsiklandó receptekre is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!