Hirdetés

Ingatlanfejlesztésre is pályázhatnak az önkormányzatok a Magyar Falu Programban

Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztésére és közösségi programokhoz kapcsolódó eszközbeszerzésre, közösségszervező bértámogatására nyújthatnak be pályázatot péntektől az ötezer vagy kevesebb állandó lakosú települések helyi önkormányzatai, önkormányzati társulásai a Magyar Falu Program keretében - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos az MTI-vel.

Gyopáros Alpár közleményében azt írta, az önkormányzati ingatlanok korszerűsítését, építését szolgáló komplex kiírás több pályázati célt foglal magában: támogatás igényelhető faluházak fejlesztésére, szolgálati - különösen orvosi szolgálati - lakás felújítására vagy kialakítására, orvosi rendelők fejlesztésére, óvodaépületek felújítására, korszerűsítésére vagy új óvoda építésére, továbbá közösségi terek építésére, felújítására és fejlesztésére.
 
A rendelkezésre álló keretösszeg 20 milliárd forint. Egy pályázó legfeljebb három pályázati célra igényelhet támogatást.

A tájékoztatás szerint a "Közösségi programokhoz kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása" alprogram egymilliárd forint keretösszegben nyújt támogatást közösségszervező foglalkoztatására, valamint a közösségszervezéshez, programok megvalósításához, lebonyolításához kapcsolódó eszközök beszerzésére.
 
A pályázatokat a Magyar Államkincstár elektronikus felületén keresztül május 16-ig lehet benyújtani.
 
Gyopáros Alpár kiemelte: a Miniszterelnökség - a vidéki kistelepülések hátrányainak mérséklése, a népességcsökkenés megállítása és az életminőség javítása céljából - az idén eddig tizenhárom kiírást tett közzé a Magyar Falu Program keretein belül, ezek közül már kilenc áll nyitva a pályázók előtt.

 

 

 

Hirdetés