Hirdetés

Mentőöv a kánikulában a selymes-krémes gyümölcsleves

Tetszőleges gyümölcsökből és azok sokféle kombinációjával elkészíthető.

Hirdetés

Az egyik legkedvencebb nyári fogásunk a gyümölcsleves: jól behűtve igazi mentőöv a forróságban. Tetszőleges gyümölcsökből és azok sokféle kombinációjával elkészíthető, így könnyen a saját ízlésünkre alakíthatjuk.

Nyáron érdemes mindig az éppen termő idénygyümölcsökből készíteni, de akár az évben többi részében is készíthető almából, körtéből, valamint fagyasztott és konzervgyümölcsökből, de banán is csempészhető bele. A Nosalty selymes-krémes gyümölcslevese valóban mentőöv a nagy kánikulában.

Íme a recept.
Hozzávalók

300 g alma (2db)
300 g nektarin (2-3db, bármilyen barack)
200 g banán (2db)
300 g meggy
100 g piros ribizli
fahéj ízlés szerint
szegfűszeg ízlés szerint
gyömbér ízlés szerint
kardamom ízlés szerint
1 citromból nyert citromhéj
2 ek cukor
2.5 l víz
3 evőkanál kukoricakeményítő
250 g joghurt
Elkészítése

A megtisztított, darabolt gyümölcsöket egy nagy edénybe tesszük. Ízlés szerint fűszerezzük, hozzáreszelünk jó sok citromhéjat és megszórjuk kevés cukorral vagy édesítőszerrel.

Felöntjük körülbelül 2,5-3 liter vízzel, alaposan elkeverjük, majd közepes lángon 20 percet főzzük.

Egy kisebb tálba tesszük a keményítőt és a joghurtot, majd felöntjük pár merőkanállal a leves levéből, és teljesen csomómentesre keverjük.

A keményítős keveréket visszaöntjük a levesbe (érdemes egy szitán átszűrve önteni, így biztos nem kerül bele keményítőcsomó), és 1-2 perc alatt összefőzzük.

A kész levest hagyjuk szobahőre hűlni, majd pár órára vagy akár egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Tálaláskor díszíthetjük kevés plusz tejszínnel, mascarponéval vagy joghurttal és friss gyümölcsökkel.

 

 

Hirdetés