Hirdetés

Újabb rendőr elleni támadás Magyarországon

Még mindenki az esztergomi halálos támadás sokkjából próbál felocsúdni, máris egy újabb egyenruhások elleni támadás történt.

Hirdetés

Az egyik újpesti benzinkútnál történt az eset. Az arra járőröző rendőr és polgárőr társa gyanúsnak talált egy várakozó autót és annak utasait. Úgy döntöttek, hogy igazoltatják a társaságot.

Ez azonban nem sikerült, a sofőr ugyanis ellenállt. Úgy tudni, hogy a rendőr próbálta kinyitni a kocsi ajtaját is, de az utasok ezt igyekeztek megakadályozni.

Sőt: a sofőr hirtelen a gázra lépett, és elhajtott a benzinkútról. Az intézkedő egyenruhásoknak nem volt ideje elugrani a jármű elől. Elütötték őket.

A rendőr és a polgárőr is elesett, a TV2 Tények információi szerint egyikük koponyasérülést, a másik pedig medencesérülést szenvedett.

Hajtóvadászat kezdődött a sofőr után, aki valószínűleg ivott és kábítószert is fogyaszthatott, mielőtt a volánhoz ült. A híradó információi szerint a jogosítványát is elvették korábban. Valószínűleg ezek miatt menekült el a rendőrök elől – legalábbis ezt mondta az a társuk, aki éppen vásárolt a benzinkúton, amíg a többiek kinn vitáztak az egyenruhásokkal.

Sem a rendőrség, sem a mentők nem nyilatkoztak az ügyben. Annyit közöltek, hogy az ügyben a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást, amiről a büntetőeljárás eredményessége érdekében további adatokat jelenleg nem közölhetnek.

 

 

Hirdetés