Hirdetés

Az MLSZ megbüntette a Csornai SE csapatát mert egy 15 éves magyar tehetséget szerepeltetett

A Bicskei TC megóvta a 2023. szeptember 24-én lejátszott Csornai SE – Bicskei TC 1-1-re végződött mérkőzést, mert Németh Bence személyében 15 éves játékos kapott helyet a csornaiak csapatában, amelyet a szabályok nem tesznek lehetővé.

Hirdetés

Több kérdés is felvetődik az ügy kapcsán:

  • Jó-e az MLSZ idevonatkozó szabálya? Miért nem bízzák az edzőkre azt, hogy kiket állíthat be a csapatba? Nyilván a vezetőedzőnek az az érdeke, hogy a létező legerősebb együttes lépjen pályára, így amennyiben úgy dönt hogy egy 15 éves labdarúgó fizikailag és egyéb szempontból is megüti ezt a szintet, akkor élhessen ezzel a lehetőséggel!
  • Miért akadályozzuk a magyar fiatalok fejlődését, minek akasszuk meg pályaívüket? Ráadásul mindannyian tudjuk, hogy a világ egyik legjobb focistája, Puskás Ferenc szintén 15 évesen lépett pályára a magyar élvonalban.

A Csornai SE – Bicskei TC mérjőzés jegyzőkönyve alapján 16. életévét még be nem töltő labdarúgó lépett pályára a csornai csapatban:

„A 2023. szeptember 24. napján 16 órakor lejátszott Csornai SE–Bicskei TC NB III. osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó-bajnokság Észak-Nyugati csoport bajnoki mérkőzés eredményével szemben a BTC 1912 Labdarúgó Kft. sportszervezete által benyújtott óvásról megállapítja, hogy az megalapozott, ezért annak helyt ad. A mérkőzés pályán elért eredményét (1–1) törli, és a mérkőzés 3 pontját 3–0-s gólkülönbséggel a Bicskei TC sportszervezete javára írja” 

Írta: Szécsi József - hunfoci.hu

 

 

Hirdetés