Hirdetés

A csornai gyógyvíz hasznosításáról egyeztetett Gyopáros Alpár a csornai kórházigazgatóval

Gyopáros Alpár, térségünk országgyűlési képviselője közösségi oldalán tudatta, hogy Dr. Winiczai Zoltán kórházigazgatóval egyetértenek abban, hogy a csornai gyógyvíz hasznosításában elengedhetetlen szerepet fog játszani a Margit Kórház.

Dr. Winiczai Zoltán megosztotta elképzeléseit az országgyűlési képviselővel, aki ígéretet tett arra, hogy be fogják csatornázni azokat a fürdőfejlesztési tervekbe.

Mint ismert, Magyarország Kormánya mintegy 2,2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette a várost, amiből elindulhat a strandfürdő látványos fejlesztése. A csornai termálfürdőnek mind az épületei, mind a medencéi leromlott állapotban vannak, s a vízvezetékrendszere is újításra szorul. A csornai városvezetés felmérte a helyiek igényeit a stranddal kapcsolatban, s ennek birtokában keresték meg a kormányt támogatásért.

Határozott célunk a strandfelújítása mellett, hogy rövidtávon a fürdő melletti fejlesztési területen megépítendő komplexum tervei is elkészüljenek, így Csorna az ország és a Rábaköz turisztikai központjává váljon – nyilatkozta korábban dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester.

 

 

 

Hirdetés