Hirdetés

Csorna kiváló "termőföld" a befektető vállalkozások számára!

Gyopáros Alpár a város országgyűlési képviselője, kormánybiztos és dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester adott sajtótájékoztatót a csornai gazdasági fejlesztésekkel kapcsolatban.

A keleti iparterület fejlesztése egy újabb mérföldkő volt a város életében!
A 409 millió forintos beruházás keretein belül az ipari park területén megvalósult egy kerékpár- és egy szervizút építése, a Keszeg-ér felett egy kerékpáros híd építése, közvilágítás kiépítése, víz- és csapadékvíz hálózat fejlesztése és a szennyvíz csatorna kiépítése. Továbbá a 85. sz. főút lehajtó csomópontjának átépítése.

𝐀𝐳 𝐢𝐩𝐚𝐫𝐢 𝐩𝐚𝐫𝐤 𝐥é𝐭𝐞𝐬í𝐭é𝐬é𝐯𝐞𝐥 𝐞𝐠𝐲 𝐠𝐚𝐳𝐝𝐚𝐬á𝐠𝐢𝐥𝐚𝐠 𝐯𝐨𝐧𝐳ó 𝐭𝐞𝐫ü𝐥𝐞𝐭 𝐚𝐥𝐚𝐤𝐮𝐥𝐭 𝐤𝐢 𝐚 𝐯á𝐥𝐥𝐚𝐥𝐤𝐨𝐳ó𝐤, 𝐠𝐲á𝐫𝐚𝐤, 𝐜é𝐠𝐞𝐤 𝐬𝐳á𝐦á𝐫𝐚, 𝐦𝐞𝐥𝐲𝐞𝐤 𝐢𝐝𝐞 𝐭𝐞𝐥𝐞𝐩ü𝐥𝐯𝐞 𝐦𝐮𝐧𝐤𝐚𝐡𝐞𝐥𝐲𝐞𝐤𝐞𝐭, 𝐢𝐧𝐧𝐨𝐯á𝐜𝐢ó𝐬 𝐥𝐞𝐡𝐞𝐭ő𝐬é𝐠𝐞𝐭 𝐛𝐢𝐳𝐭𝐨𝐬í𝐭𝐡𝐚𝐭𝐧𝐚𝐤 𝐚 𝐣ö𝐯ő𝐛𝐞𝐧.

Mint ismert, Csorna Város Önkormányzata a Keleti Iparterület fejlesztése Csornán című, TOP-1.1.1-16-GM1-2017-00005 számú projekt keretében 398 222 835,-Ft összegű támogatást nyert.

A projekt keretében a csornai Keleti Ipari Terület északi részének alapinfrastruktúra fejlesztése (közvilágítás, víz-, szennyvíz és csapadékvíz hálózat fejlesztése, útépítés) valósult meg, valamint út és kerékpárút építésére került sor. A területen a letelepedni szándékozó vállalkozások a beruházás eredményeként egy közműcsatlakozással ellátott telkeket kaphatnak, amelyek alapját jelenti egy sikeres beruházás elindításához. Jelen pályázat befejezése nagyszerű lehetőséget biztosít olyan vállalkozások betelepedésére, amelyek kialakíthatják Csorna vonzó gazdasági hírnevét.

A beruházás jelentős mértékben hozzájárul a település gazdasági potenciáljának kiaknázásához. A településen új vállalkozások kezdhetik meg gazdasági és üzleti tevékenységüket, ez által megyei és térségi gazdaságélénkítő hatások jelenhetnek meg. A település üzleti hátterét igénybe vevő vállalkozások számának növekedése gazdasági aktivitásbeli javulást, növekvő versenyképességet és minőségében és elterjedési körében is magasabb fokú szolgáltatásokat eredményezhet. Az iparterületek fejlesztése és kialakítása kapcsán Csorna város, mint projektgazda olyan üzleti-gazdasági, vállalkozási környezetet kíván biztosítani, aminek segítségével termelő cégek telephelyet kívánnak létesíteni, vagy fejleszteni Csorna területén, ezzel növelve a településen a foglalkoztatást és az helyi önkormányzat bevételeit, végső soron a társadalmi jólétet.

 

 

 

Hirdetés