Hirdetés

Csorna városé lesz a Richards-gyár területe

A csornai önkormányzat megvásárolja a város központjában mintegy harminc éve üresen álló, egy hektárnyi területen fekvő Richards-telephelyet. A kormány 600 millió forinttal támogatja a tervek megvalósítását, tudatta Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő.

A csornai egykori Richards gyár területe az egyik legnagyobb potenciállal rendelkező magántulajdonban lévő terület Csorna belvárosában, amely 30 éve parlagon hever és az enyészeté, hiszen ezt a gyárat 1992-ben számolták fel egy csődeljárás keretében – kezdte Gyopáros Alpár a sajtótájékoztatót.

Az önkormányzat, a csornai városvezetés már régóta abban gondolkodik, hogy szeretné megvásárolni ezt a területet és közcélra hasznosítani, erre már 2006-ban, illetve később 2015-ben is kísérletet tett az akkori városvezetés, azonban most úgy néz ki, hogy a csornai önkormányzat vezetése és a terület tulajdonosai meg tudtak egyezni a terület értékesítéséről.

Gyopáros Alpár szerint egy olyan jelentős vásárlási összegről van szó, amelyre önerőből a csornai önkormányzatnak nem biztos, hogy telne, ezért Csorna városvezetése a kormányhoz fordult segítségért, erről pedig döntés született, Magyarország kormánya 600 millió forinttal támogatja ennek a területnek a megvásárlását, illetve fejlesztését.

Dr. Bónáné Dr. Németh Katalin polgármester szerint ez már a sokadik olyan beruházás a városban, ahol Csorna Város vagyonát növelve évtizedek óta problémás dolgokat tudnak kezelni.

A polgármester szerint aki ismeri ezt a területet az nagyon jól tudja, hogy többször is napirenden volt a telek megvásárlása, hiszen itt akár egy fedett vásárcsarnokot is ki lehet alakítani, vagy éppenséggel a belvárosi parkolók létszámát lehetne növelni.

A település vezetője szerint ez egy szép ajándék a városnak, melyet megköszönt Gyopáros Alpár országgyűlési képviselőnek és Magyarország kormányának.

 

 

 

 

 

Hirdetés