Hirdetés

Gyorsaságukról híresek az ifjú tűzoltok

Katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt rendeztek a közelmúltban a kapuvári kirendeltségen. A nyertes csapat áprilisban Győrben a megyei döntőn mutathatja meg tudását.

Hirdetés

A Csorna Önkéntes Tűzoltó Egyesületből két középiskolás ifjúsági tűzoltó csapat képviseltette magát. A versenyen olyan feladatokban mérték össze tudásukat a fiatalok, mint elsősegélynyújtás, iparbiztonsági activity, szakfelszerelés ismeret, elméleti teszt, tömlőteke, mentőkötél szedése, vízkárelhárítás, káresemény bejelentése.

Ifjúsági tűzoltók felkészülésüknek köszönhetően, remek teljesítménnyel végeztek így a Csorna ÖTE ifjúsági tűzoltó csapata a kategóriájukban az I. és II. helyen végzett.
Az elsősegélynyújtási feladatban mindössze 1 pontot veszítettek, így fej-fej mellett végeztek az I. helyen. Mentőkötél szedésben Tompos Gergő volt a leggyorsabb 27,4 másodperccel, majd Kiss Gergely volt a második 29,2 másodperccel.

A felkészülésben a Csorna és Környéke Mentő Egyesület tagjai Tóth Szilárd és Takács Péter segítettek az ifjú önkénteseknek

 

 

Hirdetés