Hirdetés

Jótékonysági zongoraest a Premontrei Apátságban

Október 30-án, szombaton este jótékonysági koncertet tartottak az apátság dísztermében.

Az est házigazdái és ötletgazdái Kissné Pálfi Anita, Kiss Gábor és Zsuzsanna Turi voltak. A jótékonysági koncert két fellépője egy zongoraművész-testvérpár: Schober Raphaela és dr. Schober-Turi Florian volt, akik zongorajátékukkal kápráztatták el a közönséget a legkülönbözőbb stílusokban: Sosztakovicstól egészen a Jégvarázs című animációs film főcímdaláig. Az estén énekkel közreműködött Vajas Enikő, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Óvoda és Általános Iskola 6. osztályos tanulója.

A koncertre a belépés ingyenes volt, a résztvevők pénzadományaikkal az apátsági templom új betlehemének megvásárlását és kialakítását támogatták. Hála Istennek, a jótékonysági koncert eredményesen zárult, a több mint 100 résztvevő összesen 701 300 Ft-ot ajánlott fel a jó cél megvalósítására - ezúton is Isten fizesse meg mindenki adományát - írják a premontreiek közösségi oldalukon.

Ebből az összegből már meg tudják vásárolni az új és nagyobb figurákat, valamint elkezdhetik az új istállóépítmény építését is. Aki még támogatni szeretné az új betlehem kialakítását, illetve a templom régi betlehemes figuráinak restaurálását (amelyek később az apáti kápolnában lesznek kiállítva), továbbra is megteheti a Csornai Premontrei Apátság Látogatóközpontban kihelyezett perselyben.

 

 

 

Hirdetés