Hirdetés

Jubileumi gálát tartottak a csornai II. Rákóczi Ferenc Katolikus Óvodában

20 éve nyílt meg a csornai II. Rákóczi Ferenc Katolikus Óvoda. Fennállásának két évtizedes jubileumát egy gálaműsorral ünnepelték a gyermekek, nevelőik és a szülők.

A műsor egy rövid, képkockákban megjelenő múltidézéssel vette kezdetét, amely az óvodai élet legemlékezetesebb pillanatait tárta fel a jelenlévőknek. A vetítést az intézmény volt óvodásainak visszaemlékezései tettek még hitelesebbé, akik óvodai életük egy-egy felejthetetlen epizódját elevenítették fel.

Az óvoda intézményegység vezetője, Bognárné Papp Helén köszöntőjében az óvoda arc poétikáját mutatta be. Hálát mondott a Teremtőnek gondoskodó szeretetéért, amely sokszor az emberek áldozatkész munkájában valósult meg. A gálaműsor szép pillanatai voltak, amikor az óvoda jelenleg is dolgozó alapító tagjainak munkáját méltatta.

Természetesen az ünnep fénypontjai a gyermekek voltak, akik korcsoportonként adták elő rendkívül színvonalas műsorukat, amelyben egységet képezett a hagyomány, a jelen és a vallásosság. A felcsendülő dalok és versek a hála és a köszönet hangjain szólaltak meg. Volt zene, tánc, vers, minden, ami emelheti az ünnep hangulatát. Megmozdult az óvoda apraja-nagyja, hogy műsorukkal felejthetetlen élménnyé varázsolják ezt a napot. Az emlékezés magával ragadta a hallgatóságot, így a nézőtéren helyet foglaló meghívott vendégeket és a gyermekeikre büszke szülőket. A szűnni nem akaró taps, a meghatottságtól könnyes szülői szemek adtak tanúbizonyságot arról, hogy az óvoda e rendezvényével ismét öregbítette hírnevét.

Forrás: Az óvoda nevelőközössége / II. Rákóczi Ferenc Katolikus Óvoda, Csorna
Fotó: Nagy István

 

 

 

Hirdetés