Hirdetés

Június közepén kezdődhet a csornai tanuszoda építése

Gyopáros Alpár térségünk országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón tudatta, hogy június 10-én lesz a csornai tanuszoda munkaterület átadása.

Az országgyűlési képviselő a térség tanuszodáival kapcsolatban elmondta, hogy három régóta várt beruházás valósulhat meg a közeljövőben. Mint ismert Csornán, Kapuváron és Téten épülhet tanuszoda a választókörzetünkben.

Gyopáros Alpár kiemelte, hogy csúszásban voltak az építésekkel, hiszen az volt a korábbi reményük, hogy ebben a ciklusban már javában használhatják a tanuszodákat, de mind a három esetben várni kellett a kivitelezéssel különböző okokból. Volt ahol közbeszerzési problémák voltak, Csorna esetében a helykiválasztás okozott problémát, mely miatt át is kellett tervezni a létesítményt, technológiát kellett módosítani.

Az országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a csúszás ellenére három olyan nagy beruházás valósulhat meg rövid időn belül, amit igazán megérdemelnek a helyiek, nemcsak a városokban élők, hanem a térségben élő települések lakói is.

Gyopáros Alpár tudatta, hogy a téti tanuszoda építése kezdődött el legelőször, ott volt a legkevesebb probléma, rendelkezésre állt a telek és a közmű is. A téti építésének megkezdését követően rövid időn belül elindult a kapuvári uszoda építése is, így ez a két létesítmény 2022 év elején, ha minden jól alakul, meg is tud nyitni.

Az országgyűlési képviselő szerint a csornai tanuszoda esetében volt egy nagyon komoly csúszás, a helyszín kiválasztása okozott problémát. Végül minden lehetőséget megvizsgálva a Vilmos park mellett döntött a beruházó. 1,2 milliárd forint értékű a fejlesztés, szintén mintaterv szerint épül, ami azt jelenti, hogy ugyanúgy fog kinézni belső értelemben, mint a téti és a kapuvári. A létesítményben két medencének és számos kiszolgáló egységnek lesz helye. Június 10-én lesz a munkaterület átadása, a forrásbiztosítás megtörtént a kormányzat részéről, a munka elindulhat június közepén, és ha minden jól megy, 2022 augusztusával befejeződhet a kivitelezés.

 

 

 

Hirdetés