Hirdetés

Megjelent a kormányhatározat a csornai tanuszoda építéséről

Újabb nagyszerű hírről számolhatunk be. Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő közösségi oldalán tudatta, hogy a kapuvári után hamarosan elkezdik építeni a csornai tanuszodát is. 

A fedett, télen-nyáron használható uszoda a mindennapos testneveléshez szükséges infrastruktúra része, sok-sok diák úszásoktatását szolgálja majd ki. Emellett természetesen az úszni vágyó felnőttek számára is nyitva lesz.

A tanuszoda Makovecz Imre Kossuth-díjas építész, a magyar organikus építészet atyjának tervei alapján készül el. A létesítményben két medencének és számos kiszolgáló egységnek lesz helye.

Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő közösségi oldalán tudatta, hogy Magyarország Kormánya néhány nappal ezelőtt úgy döntött, hogy biztosítja a szükséges forrást a csornai tanuszoda megépítéséhez. 

„Hosszú előkészítési, tervezési, közbeszerzési folyamat után jutottunk el idáig, de a lényeg, hogy már a célegyenesben vagyunk. Közel 1,2 milliárd összegű támogatásból egy két tanmedencés uszoda épül, amelynek a nagyobbik medencéje 25 méteres, 6 pályás lesz. Kívánom, hogy használják egészséggel a csornai, és Csorna környéki családok!” – mondta az országgyűlési képviselő.  

Dr. Bónáné Dr. Németh Katalin polgármester szerint ennél nagyobb ajándékot nem is kaphatott volna a város az 50. születésnapjára. 

A polgármester kiemelte, hogy ez a lehetőség nemcsak a csornai, hanem a Csorna környéki települések családjainak, kisgyermekeinek is adott. Egész éven át nyitva tartó, az időjárástól függetlenül biztosítja a lehetőséget, hogy ne legyen úszni nem tudó gyermek szerte e környéken. 

A városvezető tudatta, hogy a tájékoztatás szerint a napokban aláírásra kerül a szerződés és rövid időn belül a munkaterületet is át tudják adni. 2022 őszén, azaz bő egy év múlva már egy felépített tanuszoda fogja várni az idelátogatókat. 

 

 

 

Hirdetés