Hirdetés

Színes napok: Kék-fehér nap a Rákóczi óvodában

A csornai Rákóczi óvoda Gyöngy csoportos gyerekei 2021. 01. 27-én, a Margaréta csoport gyermekeit pedig 2021.01.28. napján a kék-fehér szín birodalmába kalauzolták a nevelők.

Hirdetés

Az egész napukat e két szín hatotta át. Kék-fehér ruhába öltöztek, a napi tevékenységeiket is e két szín köré szervezték. A kék-fehér lufik, terítők hangulatossá tették a csoportszobákat. Kék-fehér építőjátékokkal játszottak, kék labdákkal végeztek ügyességi feladatokat, kék alapra hóembereket ragasztottak.

A kék-fehér ruhában „hupikék törpikékké” változtak és a törp zenére táncoltak, majd törpös mesét néztek. A szőnyegre kék, és arra fehér terítőt terítettek, imitálva ezzel a befagyott tavat, az erdőbe lehullott havat. A kisfiúk kék, a kislányok fehér „manósapkát” tettek fejükre, és képzeletben elutaztak a téli erdőbe, ahol megtudhatták mi történt az eltévedt kis verébfiókával. A nagytestnevelés gyakorlatait szintén e két színű tornaszerekkel végezték.

A nap befejezéseként kék áfonyát ettek fehér tejszínhabbal, valamint fehércsokit és színes cukorkákból a fehér és kék színt válogattak.

Ez a napunk tele volt meglepetésekkel, izgalommal, élményekkel.

 

 

Hirdetés