Hirdetés

Újmisés áldás és ünnepi díszek Csornán, Sarlósboldogasszony napján

Július 6-án, a hónap első szombatján Járfás Ádám, a szombathelyi egyházmegye újmisés papja tartotta meg a szokásos Szűzanya-köszöntő szentmisét a Csornai Premontrei Apátságban

Hirdetés

Ádám atya már többször járt Csornán, mivel bencés diákként minden Krisztus Király vasárnapján a Pannonhalmáról érkező ministránsok között volt, így több alkalommal szolgált a Csornai Premontrei Apátságban.

Papként, kevesebb mint egy hónappal szentelése után először járt itt, és saját elmondása szerint itt prédikált először szószékről. Szentbeszédében a keresztény örömre buzdította a híveket, és hangsúlyozta Mária szolgálatkészségét. A szentmise végén családonként osztott újmisés áldást a jelenlévőknek.

Külön öröm volt, hogy Sarlósboldogasszony ünnepe alkalmából a Széchenyi István Egyetem Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 10.d osztályos kertész tanulói által készített kalászos díszek díszítették a csornai templomot. Szakmai irányító: Tudós István tanár úrnak köszönhető.

 

 

Hirdetés