Hirdetés

Mindenre felkészültek az óvodapedagógusok és a szülők Kapuváron

A Kapuvári Mentők Egyesülete és a Kapuvári Óvodáskorú Gyermekekért Alapítvány szervezésében ingyenes gyermek elsősegély oktatást tartottak a kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézetben.

Hirdetés

A város óvodáinak dolgozói és a gyermekek szülei vehették igénybe térítésmentesen a gyermek elsősegély oktatást, melyhez a termet a kórház biztosította a résztvevők számára.

Az oktatást a EG.Medical First végezte, mely az elsősegély fontosságát, annak ismeretét, tanítását és magas szintű elvégzését tűzte ki célul. Az oktató, Eitler Gergely mentőtechnikus gyermek és felnőtt újraélesztő babán mutatta be a teendőket, majd a több, mint húsz résztvevő a gyakorlatban is végrehajtotta a tanultakat, melyeknek elvégzésében segédkezett a Kapuvári Óvodáskorú Gyermekekért Alapítvány képviseletében Dr. Antal-Károlyi Patrícia, aki a Soproni Erzsébet Oktató Kórház sürgősségi osztályának orvosa.

 

Fontos, hogy a pedagógusok és a szülők részt vegyenek gyermek elsősegély oktatáson, mert így gyorsan és hatékonyan tudnak reagálni vészhelyzetekben, megmentve ezzel a gyermek életét, ezt ismerte fel az egyesület és az alapítvány egymást segítve. Az elsősegélynyújtási ismeretek birtokában csökkenthető a sérülések súlyossága és a komplikációk kialakulása. Az oktatás növeli a szülők és pedagógusok tudatosságát és magabiztosságát, valamint megtanítja, hogyan kell helyesen reagálni különböző sérülésekre és betegségekre. Emellett a gyermekek biztonságérzete is növekszik, ha tudják, hogy környezetükben vannak olyan felnőttek, akik felkészültek a segítségnyújtásra.

Az elsősegélynyújtási ismeretek hozzájárulnak egy biztonságosabb és gondoskodóbb közösség kialakításához.

Az alapítvány a https://www.facebook.com/profile.php?id=61558506711872 oldalon megtekinthető.

Az oktatást végző cég közösségi oldala https://www.facebook.com/eg.medicalfirst linken elérhető. 

 

 

Hirdetés