Hirdetés

Szent Anna búcsú Kapuváron

A kapuvári Szent Anna-templom búcsúünnepén Dr. Korzenszky Richárd emeritus perjel tartott ünnepi nagymisét 2022. július 24-én, vasárnap 9 órai kezdettel.
A régi hagyományokat felelevenítve, a kapuvári dr. Barsi Ernő Alapfokú Művészeti Iskola apraja-nagyja, néptáncosok, hagyományőrző nyugdíjasok kapuvári népviseletben vettek részt a szentmisén.

A templomba érkező atyát Tóth Imre egyházközségi alelnök köszöntötte a hívek nevében. "Nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm egyházközségünk, Kapuvár Város Önkormányzata, a városvezetés és Hámori György polgármester úr nevében is Szent Anna templomunkban, búcsúünnepünk alkalmából. Megtisztelő és nagy öröm számunkra, hogy elfogadta meghívásunkat. Kívánunk erőt, egészséget és életére és papi munkájára, kérjük a Jóisten bőséges áldását. Ha ideje engedi, látogasson el máskor is Kapuvárra, mi kapuvári hívek imádságos lelkülettel hívjuk és várjuk.”

A liturgia elején Richárd atya megköszönte az ünnepre szóló meghívást, a kedves fogadtatást. A szentbeszédet teljes terjedelmében ide kattinva olvashatják. 

A záró áldást megelőző percekben plébánosunk Radó Tamás atya köszönettel fordult a Richárd atyához és a szentmisén megjelentekhez.
A szentmise zenei szolgálatát a kapuvári Haydn Vegyeskar Egyesület látta el (Lukovits Györgyi és Titz Ildikó karnagyok vezényletével), orgonán közreműködött Bognár Dávid.

 

 

 

Hirdetés