Hirdetés

Szent Vince-kupa Kapuváron

2021. december 1-jén rendezte meg a Páli Szent Vince Iskolaközpont az első labdarúgó-találkozót a városi sportcsarnokban, melyen a Győri Egyházmegye katolikus iskoláinak fiú csapatai vettek részt.

A testnevelés munkaközösség pedagógusai – Horváth Patrik tanár ötletét megvalósítva – azzal a céllal szervezték meg a kupát, hogy a sport eszközével is erősítsék a katolikus iskolák közötti kapcsolatot., a sport nyelvén keresztül is segítsék, hogy a diákokban kialakuljon az összetartozás érzése, és természetesen lehetőséget biztosítsanak a mozgásra, a játékra, a versenyzésre is. A megmérettetést az iskola névadójáról Szent Vince-kupának nevezték el.

A csapatokat Biró Péter igazgató köszöntötte, melyet Méry László iskolalelkész imádsága követett, aki megáldotta a jelenlévőket, majd elvégezte a kezdőrúgást. A fiúk remek hangulatú, sportszerű, küzdelmes mérkőzéseket játszottak egymással. A jelenlévő sportolók, szurkolók, pedagógusok fergeteges hangulatban töltötték el ezt a napot. Öröm volt nézni a sok tehetséges fiatalt, a szép gólokat, a csapatok összjátékát, a sportszerű viselkedést. A mérkőzések sportértékén túl ismerkedésre, beszélgetésre, vidámságra is lehetőséget kaptak a fiatalok, ami az utóbbi hónapok bezártsága után hatalmas hiányt pótolt a diákok és iskolák közösségi életében.

A vándorserleget végül a Páli Szent Vince Iskolaközpont csapata nyerte el, a II. helyen a soproni Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium, a III. helyen a győri Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda csapata végzett.

Ezúton is szeretettel gratulálunk a résztvevőknek és a győzteseknek! Reméljük, jövőre újra találkozunk!

Páli Szent Vince Iskolaközpont
Fotók: Ábrahám Attiláné, Némethné Tóth Katalin

Győri Egyházmegye Sajtóiroda (hmg)

 

 

 

Hirdetés