Hirdetés

Győri lett az ország legszebb piaci standja

A Vásárcsarnokok és Piacok Együttműködési Fóruma korábban, a Nyitott Piacok Napja alkalmából hirdette meg a felmenő rendszerű versengést, amiben előbb a győri, majd az országos versenyt is Markó Vendel nyerte meg.

Cikkben banner 1 - 468x60px kek
Hirdetés

A győri Vásárcsarnokban található az ország legszebb piaci standja, amit Markó Vendel Markó Zöldség-Gyümölcs néven.

Vízügyes szakközépbe jártam, évekig vizes területen is dolgoztam, aztán a rendszerváltás környékén a testvéremmel gondoltuk, csinálunk egy vállalkozást, gombát kezdtünk termeszteni, de azzal nyáron nem tudtunk foglalkozni, ezért nyitottunk a Balatonon egy zöldségest, így kerültem erre a területre – nyilatkozta Markó Vendel a Győrplusznak.

Szinte minden napunk úgy telik, hogy kora hajnalban kelünk és este későn végzünk csak, folyamatosan friss áru kell a standra, ez pedig sok munkával és lemondással jár, még hétfőn is, amikor nincs piaci nap, akkor is az üzlettel foglalkozunk, de nem panaszkodom, megéri a befektetett energia és idő – tette hozzá az ország legszebb piaci standjának tulajdonosa.

Egy szép standnak persze sok titka van. A színek és a formák nagyon fontosak, de a legfontosabb, hogy a finom, friss áru szinte „folyjon le” a polcokról, legyen miből válogatnia a vásárlónak, Vendel szerint ezt pedig folyamatosan felügyelni is kell.

Az országos győztes örül a sikernek, de nem dől hátra, komoly tervei vannak a jövőre nézve is.

A közeljövőben Téten nyitunk egy kis üzletet, amire hatalmas volt az igény, ezért terjeszkedünk, de nyitni szeretnénk a gombázás irányába is, úgy látjuk, hatalmas az igény az erdei gombákra, ami sajnos jelenleg hiányzik a csarnok repertoárjából, viszont látunk benne potenciált és szerintem sokan keresik majd a különböző erdőben termett gombafajtákat, őzlábat, lila pereszkét, csiperkét
– mondta a portálnak a kereskedő.

 

 

Hirdetés