Hirdetés

Harci kutya támadt egy soproni kislányra

Brutális kutyatámadás történt Sopronban hétfő délelőtt. Egy társasház udvarán játszó négy éves kislány mellkasát, lábát szétmarcangolta egy pitbull, a fejét pedig úgy megharapta, hogy a koponyája összeroppant, egy csontszilánk a gyermek agyába fúródott. A gazdája szerint jó kutyus volt támadó pitbull, a gyermek válságos állapotban került kórházba.

Hirdetés

Gyereksikoly rázta fel a soproni társasház lakóit, amikor elszabadult a brutális pitbull és nekiment a kiskutyájával az udvaron játszó kislánynak. A gyermeknek esélye sem volt a harci kutyával szemben. A megvadult állat a kislány koponyáját, hasát és mellkasát is összemarcangolta, sőt a gyerek segítségére siető nagymamáját is megharapta a lábán.

A megvadult eb nem akarta elengedni a kislányt. Végül a pitbull gazdája fékezte meg a kutyát, ami a támadás után karanténba került. A házban élőket sokkolt a támadás, egyikük a gyerek sikoltozására rohant ki.

A TV2 úgy tudja, hogy a kislányt meg kellett műteni, súlyos az állapota. A kutya olyan erővel harapta meg a koponyát, hogy egy csontszilánk az agyába fúródott. A gyerekre a támadás idején a nagymama vigyázott, a gyerek az ő kölyökkutyájával játszott az udvaron.

A támadó kutyát gazdája ismerőse engedte ki az egyik emeleti lakásból, hogy sétálni vigye, de az állat rátámadt a gyerekre. A gazdi egyik barátja sokkos állapotban nyilatkozott, azt állítja, a kutya soha nem bántott senkit, igazi jó kutyus volt. A rendőrség büntetőeljárást indított, a kutya gazdája évekre börtönbe kerülhet.

Alig két hete írtuk meg, hogy Baranyában négy harci kutya támadt rá egy férfira, az egyik lábát majdnem leszakították a kutyák. A helyiek kapával, ásókkal és lapáttal kergették el kutyákat. Mentőt hívtak az áldozathoz, akit kétszer is újra kellett éleszteni. A megtámadott férfit is válságos állapotban szállították kórházba. A kutyák gazdája harci kutyák szaporításával foglalkozik. Eljárás indult a kutyatámadás miatt.

Az amerikai staffordshire terriert mindenekelőtt harci kutyaként tenyésztették: ősei vélhetően 1860-ban kerültek brit bevándorlókkal Amerikába. A 19. század második felében szinte iparszerű, nagystílű kutyaviadalokra került sor, s ezt az izmos fajtát ehhez használták. A tenyésztés célja a bátor, erős és kitartó harci kutya volt. Robosztus testalkatáról, vaskos nyakáról és bikaszerű fejéről szinte azonnal felismerhető. Sötét szemek és általában félig felfelé álló fülek jellemzik.

 

 

Hirdetés