Hirdetés

Iskolarendőrök és polgárőrök segítik a gyermekek biztonságos közlekedését

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén szeptember hónapban a frekventált helyen lévő iskolák előtt, iskolarendőrök és polgárőrök segítik a gyermekek biztonságos közlekedését.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága az iskolarendőrök  közreműködésével még a tanév megkezdése előtt, valamennyi frekventált helyen lévő oktatási intézmény környezetének közbiztonsági, közlekedésbiztonsági és bűnügyi helyzetét áttekintette.  A felmérés eredményei alapján a rendőrök kiválasztották azokat az intézményeket, ahol 2021 szeptemberében – a napi oktatás kezdetének és befejezésének időszakában – fokozott rendőri és polgárőri jelenlétet biztosítanak az általános iskolák környékén.

A járőrök a hozzájuk csatlakozott polgárőrökkel segítik a gyermekek biztonságos közlekedését, figyelmet fordítanak a gépjárművezetők jogkövető magatartásának ellenőrzésére, kiemelten a kijelölt gyalogos-átkelőhely megközelítésére, valamint a biztonsági öv és a gyermekülés kötelező használatára.

A biztonságos tanévkezdés érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az alábbi tanácsokat ajánlja a nebulók és nevelőik figyelmébe:

  • Az önállóan közlekedő gyerekek mindig a biztonságos, már ismert útvonalakat használják, táskájukra és egyéb holmijukra – különösen a tömegközlekedési eszközökön – figyeljenek, lehetőleg ne tegyék le sehol!
  • A lopások elkerülése érdekében értékes tárgyat ne vigyenek magukkal az iskolába, az igazolványokat, telefont, pénzt mindig biztonságos helyen – lehetőleg a táska, kabát belső zsebében -  tartsák!
  • Soha ne szálljanak be idegen autójába, ne kísérjenek el senkit még rövid ideig se (például csak azért, hogy megmutasson neki egy útvonalat)!
  • A legfontosabb, hogy a diákok ismerjék azokat a telefonszámokat, amelyeken keresztül segítséget kérhetnek!

 

 

 

Hirdetés