Hirdetés

Motorozz felelősen!

A győri, illetve Győr környéki természetvédelmi oltalom alatt álló területeken is egyre jelentősebb probléma az illegális motokrossz tevékenység, és az ennek eredményeképpen létrejövő tájsebek, illetve a nem megfelelő helyen és időszakban történő motorozás értékes élőhelyek károsodását, természetvédelmi oltalom alatt álló növény- és állatfajok pusztulását, zavarását okozza.

Az emberek többsége által eldugottnak vélt területeken történő, ártatlannak és senkit nem zavarónak gondolt motorozás, quadozás komoly károkat okozhat és jelentős anyagi terhet róhat arra, aki nem nézett utána, hogy milyen területet választott arra, hogy kedvenc hobbiját gyakorolja.

A természetvédelmi oltalom alatt álló területeken engedély nélkül folytatott technikai jellegű sporttevékenységek, illetve a nem megfelelő helyen a gépjárművel való közlekedés természetvédelmi bírság kiszabását, szabálysértési, súlyosabb esetben pedig büntetőeljárás megindítását vonja maga után. Az illegális tevékenységekkel szembeni, társhatóságokkal és érdekelt szervezetekkel való közös fellépés folyamatos.

Kérjük a technikai jellegű sportok gyakorlóit, hogy minden esetben előzetesen tájékozódjanak a gyakorlásra kiszemelt terület természetvédelmi státuszáról!

Törvény rögzíti ugyanis, hogy erdőben, illetve az erdészeti feltáróhálózat részét képező erdei úton quaddal, terep-motorkerékpárral, segédmotoros kerékpárral, valamint motorkerékpárral – erdőgazdálkodási célú járműforgalom kivételével – közlekedni tilos, hiszen a folyamatosan fogyatkozó, értékes élőhelyet jelentő gyepterületek kímélete mindannyiunk közös érdeke.

A témában részletesebben az alábbi oldalakon tájékozódhat:
https://www.kisalfoldilife.hu/
https://termeszetvedelem.hu/
https://web.okir.hu/hu/
https://web.okir.hu/map/?config=TIR&lang=hu

 

 

 

Hirdetés