Hirdetés

Részegen és bedrogozva okozott balesetet egy autós Győrújfaluban

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyetértve a Győri Ítélőtábla jogerősen szabadságvesztésre és járművezetéstől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki a KRESZ szabályait megsértette, és ezzel súlyos balesetet okozott.

Hirdetés

Az ítélet szerint a vádlott 2019. július 7-én reggel Győrújfaluban úgy vezette a személygépkocsiját, hogy előtte alkoholt és kábítószert fogyasztott. Azért, hogy utasait ijesztgesse, a megengedett sebesség közel duplájával haladt, és többször áttért a szemközti forgalmi sávba. Közlekedése során előbb egy lassítószigetet balról került ki, majd hirtelen jobbra kormányozta a járművet, ami megcsúszott, és egy jelzőtáblának, végül egy fának ütközött. A járműben utazók közül senki sem használt biztonsági övet.

A baleset következtében egyik utas olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Egy 20 éves nőnek és a vádlottnak maradandó fogyatékossága keletkezett. A gépjárműben utazó másik fiatal lány 8 napon belül, az ötödik utas 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Győri Törvényszék a vádlottat halált okozó közúti veszélyeztetés bűntette és ittas járművezetés vétsége miatt börtönbüntetésre ítélte, valamint eltiltották a közúti járművezetéstől és a közügyektől.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész, a vádlott és a védő is fellebbezést jelentettek be. A Győri Ítélőtábla egyetértett a fellebbviteli főügyészség álláspontjával, és a vádlottat 5 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte - derül ki az ügyészség közleményéből.

 

 

Hirdetés