Hirdetés

Vármegyei elnök és polgármesterek közötti megbeszélés a Területfejlesztésről

Szeptember elején Dr. Bónáné Dr. Németh Katalin, Csorna Város polgármestere, és Hámori György, Kapuvár polgármestere találkozott Németh Zoltánnal, a vármegyei közgyűlés elnökével, hogy megtárgyalják a területfejlesztés és az önkormányzatok közötti együttműködés fontosságát és lehetőségeit.

Hirdetés

A találkozó során Németh Zoltán kiemelte, hogy a területfejlesztési források kezelése egy rendkívül bonyolult és komplex feladatot jelent, ami a vármegyei önkormányzat egyik fő feladata. Fontos, hogy a települések megfelelő iránymutatást kapjanak ahhoz, hogy a rendelkezésükre álló forrásokat hatékonyan használhassák fel a térség fejlődésének elősegítése érdekében.

"Az önkormányzatoknak szükségük van a megfelelő információkra ahhoz, hogy a legjobb döntéseket hozhassák meg a területfejlesztés terén. Az itt megszülető döntések hatással vannak a lakosság életminőségére és a térség jövőjére. Ezért fontos, hogy együtt dolgozzunk azon, hogy a vármegye minden települése fejlődhessen" - hangsúlyozta Németh Zoltán a találkozón.

A polgármesterek, Dr. Bónáné Dr. Németh Katalin és Hámori György is egyetértettek abban, hogy a helyi önkormányzatoknak és a vármegyei önkormányzatnak szorosan kell együttműködniük annak érdekében, hogy a térségben fenntartható és harmonikus fejlődés valósuljon meg. A közösen kidolgozott stratégiák és tervek segítenek abban, hogy a területfejlesztési forrásokat optimálisan használják fel a lakosság javára.

Az esemény végén mindhárom résztvevő együtt állapította meg, hogy közös ügyük a térség fejlődése, és elkötelezték magukat az együttműködés és az információcsere folytatása mellett. A jövőben további egyeztetések és találkozók várhatóak annak érdekében, hogy a területfejlesztési projektek még hatékonyabbá váljanak, és a térség lakói minél jobb körülmények között élhessenek.

 

 

Hirdetés