A Mesterségem Címere Roadshow nyomába eredtünk

Az Iparkamara Fertő-Rábaközi Térsége harmadik alkalommal rendezi meg nyári, pályaorientációs programsorozatát. Több, mint 400 gyereknek biztosít lehetőséget 8 héten keresztül különböző szakmák megismerésére.
A kamara Fertő-Rábaközi Térsége egész évben szem előtt tartja a szakmák bemutatását és a pályaorientáció elősegítését. Immár harmadik alkalommal csatlakoztak a nyári táborokhoz, így a tanulók szünidőben is tájékozódhatnak, szélesebb körű ismereteket szerezhetnek az általuk választható szakmákról és a térségi munkaerőpiaci környezetről játékosan. A Mesterségem Címere Roadshow elnevezésű programsorozat olyan vállalkozások számára is bemutatkozási lehetőséget nyújt, akik szívesen vesznek részt a pályaorientáció folyamatában. Újdonság, hogy az idei esztendőben több térségi település és tábor is csatlakozott kezdeményezéshez.
A táborozók első állomása Fertőd volt, ahova a Mikro-Térségi Szociális Szolgáltató Központ, Család- és Gyermekjóléti Szolgálat által szervezett nyári táborból érkeztek a gyerekek.
Idén több térségi település és tábor is csatlakozott kezdeményezéshez. Fotó: Németh T. Ferenc
A turizmus-vendéglátás rejtelmeibe tekinthettek be a tanulók a fertődi Rábensteiner Panzió és Kávézóban, ahol a házigazda, Rábensteiner Viktor a panzió üzemeltetéséről beszélt részletesen, bemutatva a szakács, cukrász, felszolgáló és szállodai recepciós szakmákat. A panzió két fiatal felszolgáló munkatársa mondta el, miért ezt a szakmát választották, majd a lurkók feltérképezhették a panziót és a kávézót.
Vendégelőadóként közreműködött Tislér Diána természetvédelmi mérnök, túravezető, a Fertő-Tája Túra nagykövete, aki a túravezetés szépségeire és a természetvédelemre hívta fel a gyerekek figyelmét.
A turizmusról és a vendéglátásról a térségi irodavezető, Erdős Vilmos mellett Rábensteiner Viktor és Tislér Diána beszélt. Fotó Németh T. Ferenc
Az első alkalom során az alábbi szakmákkal ismerkedhettek a tanulók:
- cukrász
- felszolgáló
- panziós-fogadós
- túravezető
- szakács
- szállodai recepciós