Hirdetés

A Szanyi Bokréta Néptáncegyüttes ünnepelte a hagyományokat a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban

Az összetartás, a tudás és az öröm mindig megmutatkozik, amikor a Szanyi Bokréta Néptáncegyüttes táncosai a színpadra lépnek. Ezen az eseményen nemcsak az elismerésüket gyűjthették be, hanem az élményüket és az örömüket is megoszthatták a közönséggel. A Muharay Elemér Népművészeti Szövetség és a Magyarországi Tájházak Központi Igazgatósága által szervezett rendezvényen való részvételük egy újabb fejezete volt az együttes történetének.

Hirdetés

A program, melyet "Hagyományaink vendégségben - Járó malmok, aktív közösségek" néven hirdettek meg, szeptember 16-án, szombaton zajlott a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban. A rendezvény a Múzeum tematikus évéhez igazodott, ahol a malmok kerültek középpontba, és a hozzájuk kapcsolódó szokások, folklór, valamint az aratás voltak a fő témák.

A Skanzen területén a meghívott vendégek 19 berendezett tájházat látogathattak meg, ahol megismerhették a malomkultúra gazdagságát és a hozzá kapcsolódó hagyományokat. A Magtár előtti téren pedig az ország minden részéből érkezett 11 néptáncegyüttes mutatta be színpadi programját egész nap. Az eseményen a hagyományok és a közösségi szellem ünnepelt, és a látogatók betekintést nyerhettek az élő magyar néphagyományba.

A Szanyi Bokréta Néptáncegyüttes már negyedszer volt jelen ezen az őszi szentendrei programon. Az együttes tagjai lelkesedéssel és elszántsággal mutatták be a hagyományos magyar táncokat, és ezzel hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.

Az esemény visszhangja ismételten megerősítette, hogy a néptánc nemcsak a múlt része, hanem élő és virágzó hagyomány, amely folyamatosan új életet lehel a kultúránkba. A Szanyi Bokréta Néptáncegyüttes elkötelezett marad az ilyen eseményeken való részvétel mellett, és továbbra is örömmel mutatja be a hagyományos magyar néptánc szépségét és gazdagságát a világnak.

 

 

Hirdetés