Hirdetés

A történelmet írják Vásárosfaluban

2019-ben Vásárosfalu kis községe örökre beírta magát a történelembe, amikor Szemerei János püspök úr felszentelte az evangélikus gyülekezet új templomát. A község lakói hosszú évek óta vártak erre a pillanatra, és a templom ünnepélyes felavatása valóban emlékezetes esemény volt a közösség számára.

Hirdetés

A templom avatásával Vásárosfalu nem csupán egy vallási központot kapott, hanem egy olyan szimbólumot is, ami az összetartozás és a hagyományok fontosságát képviseli. Az avatás napja mindenki számára felejthetetlen marad, hiszen a község közössége együtt ünnepelte meg a hosszú évek álmának megvalósulását.

Az avatást követő években a templom környezete is lassan, de biztosan szépül. Ennek egyik fontos segítője a Magyar Falu Program, amelynek köszönhetően a templom és környéke is egyre vonzóbbá válik. A program révén felújítások valósulnak meg, amelyeknek köszönhetően a község lakói és látogatói egyaránt élvezhetik a templom békés környezetét.

Vásárosfalu evangélikus gyülekezetének és lakóinak szívében mindig ott lesz az a nap, amikor Szemerei János püspök úr felavatta a templomot. Ez az esemény emlékeztet mindenkit arra, hogy az összetartozás és a közösség ereje nagy dolgokat képes létrehozni, és a Magyar Falu Program segítségével még több szépítő változás vár a kis rábaközi községre és annak templomára.


 

 

 

Hirdetés