Hirdetés

Arany fokozatú minősítést ért el a Szanyi Szent Anna Kórus Keszthelyen

Nagy tervekkel, reményekkel kezdődött a 2022-es esztendő a Szanyi Szent Anna Kórus közösségében: kirándulásokat, összetartó, csapatépítő programokat terveztek. Azon is gondolkoztak - ahogy az énekesek körében természetes -, hogy milyen kórustalálkozókon vegyenek részt. 

Cikkben banner 1 - 468x60px kek
Hirdetés

 Az első ilyen esemény a Keszthelyi Dalünnep volt. Utoljára 2009-ben vett részt az akkori énekkar hasonló rendezvényen Palazsnik Andrea karnagyasszony vezetésével. Ennek fényében jelentkeztünk a keszthelyi eseményre, a KÓTA országos minősítő hangversenyére. Nagy reményekkel kezdtünk bele a darabok megtanulásába, merítve a korábbi, váci koncert anyagából is. Hamar elérkezett július hónap első napja, és megkezdtük a nagy utazást. A Dalünnepen 39 kórus közel 750 énekese vett részt. A fáradságos munka meghozta gyümölcsét, a minősítésen ARANY fokozatot értünk el. Ez a rangos elismerés nagy lendületet ad a kórusnak a további munkához, fejlődéshez.

Az év további részében számos esemény áll majd rendelkezésünkre, hogy tovább öregbítsük a Szanyi Egyházközség hírnevét. Örömteli, hogy új tagokat is köszönthettünk körünkben, így az énekkar teljes létszáma minden korábbit meghalad.

Augusztus 27-én kórustalálkozót szervezünk, melyen jelen lesz  számos környékbeli énekkar. 16 órakor kezdődik a bemutatkozó koncert a szanyi Szent Anna-templomban, melyre szeretettel invitáljuk a zenekedvelőket!

Forrás: Varga Benedek Gábor / Szanyi Szent Anna Kórus
Győri Egyházmegye Sajtóiroda (hmg)

 

 

Hirdetés