Hirdetés

Biztonságban a nyári szünidőre: kvíz és játékos foglalkozások a Csornai Rendőrkapitánysággal

A Csornai Rendőrkapitányság bűn- és baleset-megelőzési szakemberei a Rábatamási Móra Ferenc Általános Iskola 8. osztályos tanulói részére kvízkérdéseket állítottak össze, amelyen a diákok felmérették prevenciós tudásukat.

Hirdetés

A május 27-én megrendezett izgalmas vetélkedőn a diákoknak bűnmegelőzéssel és közlekedési szabályokkal kapcsolatos fogalmakat kellett kitalálniuk. A csapatok a szerencsekeréken kipörgetett témakörökben feltett kérdésekre – mint például az internet veszélyei, környezet- és állatvédelem, szenvedélybetegségek, fiatalkori bűnözés, gyalogos- és kerékpáros közlekedés szabályai, valamint a rendőri hivatással kapcsolatos tudnivalók – adott helyes válaszukkal pontokat gyűjtöttek. A délelőtt vidáman, jókedvűen, új ismeretek átadásával és megszerzésével telt.

A szakemberek az elmúlt napokban nemcsak a serdülő, de az egész kicsi korosztály számára is tartottak játékos és interaktív bűn- és baleset-megelőzési foglalkozásokat, amelyek kiemelt célja a nyár veszélyeire való felkészítés volt.

Június 3-án a rendőrök az Egyedi Polgárőr Egyesület által szervezett rendezvényen pedig a helyi óvodás és alsó tagozatos gyermekek részére szereztek hasonló élményeket az Egyedi Polgármesteri Hivatal épületében, illetve udvarán.

 

 

Hirdetés