Hirdetés

Folyamatosan fejlődik Acsalag

A lakásépítés és vásárlás helyi támogatásáról szóló rendeletet 2016-ban fogadta el az acsalagi képviselő-testület, azóta összesen 16 fiatal pár élt a támogatás lehetőségével – tudtuk meg Szilágyi Andrásné polgármestertől.

Az acsalagi támogatási rendszer sikerességét jól mutatja, hogy az idei évben Bács-Kiskun megyéből is érkezett a településre egy család, három kiskorú gyermekkel. A korábbi években azonban az volt jellemző, hogy az Acsalagon felnövő fiatalok választották végleges letelepedési helynek a falut.

Szilágyi Andrásné kérdésünkre elmondta, hogy az önkormányzat az újszülötteknek is nyújt támogatást. 2017-től kezdődően 19 fő kapott 30-30 ezer Ft életkezdési támogatást.

A polgármester tudatta, hogy igyekeznek minden korosztály számára rendezvényeket szervezni, élhetőbbé téve ezáltal Acsalagot, melynek köszönhetően aktív közösségi élet van a településen.

Szépítjük állandóan a közterületeket, újítjuk parkjainkat.  2019-ben nyertünk a virágos Magyarország versenyén is: Acsalag elnyerte a "Legvirágosabb úti cél" díjat

– mesélte büszkén a település vezetője.

A Magyar Falu Program támogatásaiból már nemcsak az épületek külső-belső fejlesztésein vannak túl az acsalagiak, hanem a falusi CSOK-nak köszönhetően az állandó lakosok száma is nagymértékben emelkedett. Egy év alatt a lakosságszám 15 fővel emelkedett, így átlépték az 500 fős lélekszámot.

Jelenleg 84 fő kiskorú gyermek lakik Acsalagon, így igény keletkezett még egy játszótér megépítésre is, mely folyamatban van az Óvoda udvarán.

A polgármester tudatta, hogy folyamatosan újítják a járdákat, jelenleg egy 350 méteres szakaszon készül térköves burkolat hazai forrásból, 5 millió forint értékben.

 

 

 

Hirdetés