Hirdetés

Gyopáros Alpár: A Magyar Falu Programot idén is folytatjuk

A Magyar Falu Programot idén is folytatjuk – jelentette ki közösségi oldalára feltöltött videójában Gyopáros Alpár, térségünk országgyűlési képviselője.

Hirdetés

- A programmal évek óta célzottan támogatjuk a kistelepülésen élők mindennapjait, közlekedését és a helyi szolgáltatásokat. Utakat, orvosi rendelőket, játszótereket építünk, támogatjuk a kisboltokat és a falusi közösségi programokat. A Magyar Falu Programnak köszönhetően növekszik a magyar falvak népessége. Minden ötezer lélekszám alatti település előbbre tudott lépni a Magyar Falu Program keretében a kistelepülésekre juttatott kormányzati támogatások mértéke pedig jóval meghaladta az ezermilliárd forintot – mondta Gyopáros Alpár

 

A falusi csoknak köszönhetően közel 230 milliárd forint támogatásban részesült 42 ezer falusi otthonteremtő család. Megújult többek között ezer kistelepülési óvoda és iskola, épült 2000 óvodai játszóudvar és közterületi játszótér, intézménybezárások helyett pedig bölcsődéket kell építenünk, mert vidéken végre sok-sok gyermek születik.

 

Gyopáros Alpár kiemelte, hogy közel 2000 faluban támogatták orvosi és védőnői eszközök beszerzését, de 600-nál több orvosi rendelőt is fejlesztettek. Nagyságrendileg 4000 km alsóbbrendű állami út felújítása történt meg szerte az országban, miközben több ezer kilométer a falvakon belül található út, járdahíd is megújult.

- Támogattunk falusi kisboltokat, közösségépítő programokat, ahogy közel 1200 falu és tanyagondnoki busz beszerzését is. A falusi civil szervezetek eddig 23 milliárd forinton osztozhattak. A Magyar Falu Programot folytatjuk 2024-ben is, mert a nemzeti kormány számára a vidék érték, a vidéki emberek pedig partnerek. Bővül a falusi CSOK, megmarad az áfatámogatás, lesznek új pályázatok, és a CSOK+ is igényelhető a kistelepüléseken – mondta el az országgyűlési képviselő.

 

 

Hirdetés