Hirdetés

Járdafelújítások sorozata történik Rábatamásiban

Rábatamásiban az elmúlt 4 évben 8 járdaszakasz újult meg, melyből három szakasz a Magyar Falu programnak köszönhetően valósult meg.

Hirdetés

Április 10-én elkészült Rábatamásiban a Dózsa utcai járda 100 méteres szakaszának kivitelezése, de itt nem állt meg az önkormányzat a felújításokkal, mivel a április 12-én megkezdődött a Táncsics utca páros oldalán található járda felújítás is. Mindkét járdaszakaszt az önkormányzat önerőből valósítja meg.

Tavalyi év októberében az Ady Endre utcában, a Magyar Falu Program anyagtámogatásának köszönhetően 500 méter hosszú járdát építettek két szakaszban. Az első szakasz 9 nap alatt, a második szakasz mindösszesen 7 nap alatt készült el. Ezenkívül a Széchenyi utca két járdaszakasza is Magyar Falu Programnak köszönhetően szépült meg. Ezek kívül sikeresen pályázott a település a Belügyminisztérium által kiírt pályázatra is, melynek keretében a Kossuth utca mindkét oldalán található járda megújulhatott.

Rábatamási a pályázati források mellett önerőből is újít fel járdákat. Az elmúlt 4 évben a fent említett szakaszon kívül a Szent István utcában (120 m), a Szabadság utcában (220 m) és a Rákóczi utcában is voltak munkálatok (530 méter).

Lapunknak Kovács Attila polgármester elmondta, hogy a társadalmi munkában történő járdafelújítások annak köszönhetők, hogy az utcákban lakók is magukénak érezik a felújítást és minden nap fáradságos munkával dolgoznak azért, hogy minél hamarabb birtokba vehessék a megszépült járdaszakaszt.

 

 

Hirdetés