Hirdetés

Markotabödöge lakosságszáma újra elérte az 500 főt

Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő közösségi oldalán tudatta, hogy a családtámogatásoknak és a Magyar Falu Programnak köszönhetően, hosszú idő után, újra elérte a lélektani 500 főt Markotabödöge lakossága.

Markotabödöge Község Önkormányzatának elsődleges célja mindig is a község népességmegtartó erejének növelése volt, melyhez elengedhetetlen a település folyamatos fejlesztése – főként pályázatok útján -, a rendezett környezet biztosítása.

- mondta érdeklődésünkre Horváth Sándor polgármester.

Horváth Sándor tudatta, hogy sajnos az elmúlt 10-15 évben a lakosságszám folyamatosan csökkenő tendenciát mutatott, de nagy örömre a község lélekszáma hosszú évek óta most újra elérte és meg is haladta az 500 főt.

Boldog vagyok, hogy egyre többen vállalnak gyermeket, hogy egyre több fiatal választja községünket lakóhelyéül, melynek következtében már most gyarapodott az óvodásaink száma és előreláthatóan a jövőben még tovább fog növekedni. Községünk fiatalodik, lakosságszámunk elindult a növekedés útján. Mindezt köszönjük országunk kormányának, a Magyar Falu Program kínálta lehetőségeknek,  kormányunk családtámogatási politikájának, mellyel segítik a fiatalokat és a fiatal gyermekes családokat, akik a támogatások által könnyebben jutnak ingatlanhoz és bátrabban vállalnak gyermeket, gyermekeket.

- mondta Horváth Sándor polgármester.

 

 

 

 

Hirdetés