Hirdetés

Rábasebes számára a Magyar Falu Program telitalálat

Rábasebes az egyik legkisebb település Győr-Moson-Sopron megyében, tíz éve még alig ötven laktak itt. Rábasebes is a Magyar Falu Programban fejlődik, ahogy Dr. Gasztonyi Zoltán polgármester fogalmaz: számukra telitalálat. 

Szombaton adták át Rábasebesen a Magyar Falu Program támogatásából megépült új járdaszakaszt, amely a kastélyt köti össze a faluval. A faluvezetés kitartásának és a Magyar Falu Program támogatásainak is köszönhetően folyamatosan javul az életminőség Rábasebesen, és ez látszik a lélekszámon, hiszen jó esélyel néhány év múlva el fogják érni újra a 100 főt. 

Dr. Gasztonyi Zoltán polgármester az ünnepségen elmondta, hogy bár kicsi község Rábasebes, mégis van vonzereje a falunak. 

A polgármester szerint ez már a századelőn is megnyilvánult abban, hogy gróf Széchenyi Jenő egy szép kastélyt épített ide. Azóta is az idillikus hangulatát őrzi ez a falu.

Dr. Gasztonyi Zoltán kitért arra is, hogy sok pályázati nyeresége van a falunak. Egy közösségi házat fognak felújítani, elhagyott telkek pályázatán is jól szerepeltek, illetve utak és járdák felújítására is kaptak támogatást a kormánytól. 

A polgármester szerint a Magyar Falu Program számuka telitalálat, és igen értékes forrásokat biztosít.

 

 

 

Hirdetés