Hirdetés

Varázslat a szárföldi templom előtt

Húsvét alkalmából csodás műsornak lehettek szemtanúi vasárnap Szárföldön a templom előtt a misét megelőzően az érdeklődők, ugyanis az alsó tagozatos diákok és óvodások léptek fel a templom előtti téren.

Hirdetés

A 17 kislányból és 9 fiúból álló csapatot Tóth-Zombori Szilvia készítette fel, egy lelkes szülő, aki A teremtés oratórium egy részletével készült a nézőknek. A gyerekek kék és sárga jelmezeket viseltek, mely a település zászlójában megjelenő színekhez kapcsolódik, valamint az előadás szimbólumokban is bővelkedett, amelyeket a szülők segítségével alkottak meg. A darabot 4 hangszeres zenei kíséret tette még szebbé.

- A húsvéti gyertyát tartó tanuló szimbolizálta Jézust, a Fiút. A kereszt akkor lépett színpadra, amikor a dalszövegben elhangzott, hogy Isten fiát adta értünk – beszélt a szimbólumokról lapunknak Tóth-Zombori Szilvia, majd elmondta – A gyerekek a ruhájukkal, a motívumokkal és a mozgásukkal a dalban elhangzottakat játszották el. A fináléban megjelent a galamb, a Szentlélek szimbóluma, illetve az Atya, mivel Isten itt marad köztünk, az életünket kíséri. A Szentháromság megjelenítése pedig a mindenséget jelentette.

A gyerekek boldog arca és nem múló lelkesedése mutatta, hogy az előadásukkal nem pusztán a nézőket örvendeztették meg, hanem maguk is megértették az ünnep jelentőségét.

- A cél az volt, hogy a kicsik nyelvére fordítsuk le a húsvét titkát – mondta el a felkészítő.

Az önkormányzat, a helyi egyházközösség támogatásával, valamint a falu közösségének segítségével ismét létrejött egy rendkívül színvonalas előadást. Várjuk a folytatást!

 

 

Hirdetés