Hirdetés

A hajrában dőlt el a csata a Sopron ellen

Második felkészülési mérkőzésünkön az SC Sopron látogatott a Kocsis István Városi Sporttelepre.

Hirdetés

Csornai SE–SC Sopron 2–3 (2–1)

Csorna, Kocsis István Városi Sporttelep, 200 néző. V.: Erdélyi B.

Csorna: Kantó – Molnár M., Zámbó, Kelemen, Füleki M. – Tóth A., Kerékgyártó, Füzi Á. – Márton A., Böcskey, Szalka. Cserék: Lőre (kapus), Papp R., Sulyok M., Sulyok D., Csikai, Csete, Szalai A., Simon A., Réman. Szakmai igazgató: Varga Péter.

Sopron: Kovács D. – Balogh F., Bokor, Szabados, Fendrik – Bokán – Illés B., Magas M., Kalász, Kovács A. – Antal G. Cserék: Luisser (kapus), Magas B., Honfi, Berek, Németh E. Vezetőedző: Bücs Zsolt.

Gsz.: Böcskey (38.), Szalka (43.), ill. Illés B. (42.), Antal G. (51.), Honfi (81.).

38. p: Zámbó középre tett labdáját nem tudta lekezelni egy soproni védő, így az Böcskey elé pattant, a támadó pedig 13 méterről jobbal a léc alá lőtt. 1–0.

42. p: Szélső támadás végén, egy visszacselt követően Illés B. elé került a labda, aki 6 méterről lőtt a csornai hálóba. 1–1.

43. p: Szalka ívelt a hosszú sarok felé, ahol Böcskey érkezett, de a labda érintés nélkül a hálóban kötött ki. 2–1.

51. p: Egy kiugratás Antal Gellértet találta meg a csornai tizenhatoson belül, a center pedig 8 méterről a jobb alsóba lőtt. 2–2.

81. p: Egy jobb oldalról beívelt szabadrúgást követően Honfi lőtt balról keresztbe, pont a csornai kapu bal aljába. 2–3.

A találkozó első perceiben kiegyenlített csatát vívtak a középpályán a csapatok és inkább a soproniak akarata érvényesült, a kezdeti lendületet követően azonban egyre többet birtokolta a labdát a Csorna és többször beszorította ellenfelét. A 21. percben Balogh Ferenc lövésével kis híján vezetést szerzett a Sopron, de Kantó lábbal bravúrosan védett, egy perccel később pedig már Szalka kapufájánál hördült fel a nézőtér. A folytatásban kissé alább hagyott a lendület, ám egy vendéghibát kihasználva a játékrész hajrájában kétszer is megszereztük a vezetést.

A fordulást követően aztán gyorsan egyenlített a Sopron. Ezt követően próbáltunk nagyobb nyomást gyakorolni az ellenfélre, azonban a veszélyesebb helyzetek a mieink kapuja előtt adódtak. A 60. perc környékén kezdtünk kicsit megnyugodni, a találkozó ezen szakaszában a vendégek leginkább kontrából tudtak átjönni a térfelünkre, míg mi a széleken próbáltuk megbontani ellenfelünk védelmét. A mérkőzés utolsó tíz percében aztán egy szabadrúgást követően vezetést szerzett az SC Sopron, a hajrában pedig már nem jött össze az egyenlítés.

Varga Péter: – Sérült játékosaink kivételével mindenki szerepet kapott ma is. Hajtós, jó mérkőzés volt, amelyen a labdabirtoklásra helyeztük a hangsúlyt. Fásultan mozgott a társaság, ami nem újdonság a felkészülés ezen szakaszában. Ellenfelünk jól megszervezett védekezés mellett remek kontrákat vitt véghez. Sajnálom, hogy három gólt kaptunk, de ezen a mérkőzésen sem az eredmény számított, hiszen egyelőre a fizikai felkészítés közepén járunk.

Bücs Zsolt: – Mindkét csapat fáradt volt és sokat edzett az elmúlt napokban. Azt gondolom, jó iramú mérkőzést játszottunk. Akkor sem lennék szomorú, ha három-kettőre kikaptunk volna, mert nem az eredmény számított. Láttam olyan elemeket, amiket gyakoroltunk, viszont hiányérzetem van a mélységi indításoknál. Tökéletesen megfelelt a találkozó a felkészülésre.

 

 

Hirdetés