Hirdetés

Eldőlt, hol lesz a magyar válogatott központja az Európa-bajnokság idején

A Magyar Labdarúgó-szövetség pénteken a hivatalos oldalán bejelentette, hogy a válogatott Bajorország nyugati részén, a német–osztrák határhoz közeli Weiler im Allgäu településen alakítja ki főhadiszállását az Európa-bajnokság idejére.

Hirdetés

A nyári Európa-bajnokság csoportkörében a magyar válogatott Svájccal, Németországgal és Skóciával játszik, s az is eldőlt, hogy az első két mérkőzést Kölnben: június 15-én Svájc, majd 19-én a házigazda németek ellen, Skóciával pedig 23-án Stuttgartban mérkőzik meg Marco Rossi együttese.

A helyszínt az UEFA ajánlására választotta a válogatott szakmai stábja és az MLSZ, ráadásul a kontinentális szövetség által ajánlott helyszíneken a kedvezményes csomag részét képezi az edzőpálya és több más szolgáltatás is, azonban a legfőbb cél a nyugodt felkészülés. 

Az elsődleges szempont azonban természetesen ezúttal is a zavartalan és minél profibb, kompromisszummentes felkészülési feltételek biztosítása volt – áll a közlésben. Eszerint a főhadiszállás „első ránézésre ugyan távolinak tűnhet a mérkőzések helyszíneitől”, ám Stuttgarttól mindössze kétórányi autóútra van, ami még mindig kevesebb utazást jelent, mintha a csapat repülővel utazna bárhova, hiszen a reptérre történő eljutást, a csomagok feladását, a repülést, a csomagok felvételét, majd a hotelbe történő eljutást összeadva minden esetben ennél hosszabb időbe telne eljutni egy mérkőzés helyszínére.

Kiemelték, hogy az UEFA előírásai szerint minden csapatnak legkésőbb az első mérkőzése előtt öt nappal kell megérkeznie Németországba, így a magyar válogatott június 10-én foglalja el bázisát Weiler im Allgäuban. Az Európa-bajnokságra történő felkészülést pedig a tervek szerint május 27-én kezdi meg a csapat Telkiben.

 

 

Hirdetés