Hirdetés

Kiválasztották a 2023-as év legjobbjait az Év Sportolója Gálán

Az Operaház adott otthont tegnap este a 66. alkalommal megrendezett az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálának, melyen kiderült, kik voltak hazánkban az elmúlt év legjobbjai.

Hirdetés

Az év edzője a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi, az év csapata a magyar labdarúgó-válogatott lett.

Az év sportolójának a nemzeti együttes csapatkapitányát, a Liverpool sztárját, Szoboszlai Dominikot választották.

Az Év női sportolója jelöltek közül Érdi Mária, vitorlázó került ki győztesen, aki világbajnok olimpiai kategóriában.

Az Év csapata az egyéni sportágak csapatversenye kategóriában a férfi világbajnok kardválogatott, név szerint Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron lett.

Az Év sportpillanata versenyben az első helyet Vogel Soma szerezte meg „aranyat érő” utolsó ötösvédésével a Magyarország–Görögország vízilabda világbajnoki döntőn.

Az Év szabadidős sporteseménye jelöltek közül a Hátsó füves futballmentő túrát és a Jégpályák Éjszakáját választották.

Az Év fogyatékos férfi sportolójaként Kiss Péter Pál, para kajak-kenu világbajnok, aki az Európa-bajnokságon Montemor-o-Velhoban aranyérmet szerzett került ki a jelöltek közül.

Az Év fogyatékos női sportolója Ekler Luca lett, aki Párizsban a para atlétikai világbajnokságon, három arany- és egy ezüstérmet szerzett.

Az Év fogyatékos csapataként a szervátültetett asztalitenisz férfi párost ünnepelték.

A gála házigazdája Berkesi Judit mellett Tihany Viktor a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának kommunikációs igazgatója volt a színpadon.

Novák Katalin köztársasági elnök az életműdíj átadójaként vállalt szerepet a gálán.

Szilágyi Áron a nemzetközi fair play-díjat vehetett át.

Sztárvendégként vettek részt Fabio Cannavaro, világbajnok és aranylabdás labdarúgó, valamint Javier Sotomayor, a magasugrás világcsúcstartója. Emellett érkezett még a jeles eseményre az Egyesült Államokból a magyar-szlovák származású fitness-versenyző és edző, Tímea Majorová, a temesvári születésű, de már izraeliként négy futball-világbajnokságon bíráskodó játékvezető, Abraham Klein, valamint a szintén magyar
származású Joe Berényi amerikai paralimpiai bajnok kerékpáros.

 

 

 

Hirdetés