Hirdetés

Megható beszédet mondott Lionel Messi az Aranylabda-győzelme után

A hétfőn pályafutása nyolcadik Aranylabdáját nyerő Lionel Messi kijelentette, ezt az elismerést az argentin válogatottal és néppel közösen nyerték meg, majd Diego Maradonának és hazájának ajánlotta a díjat, miután átvette David Beckhamtől.

Hirdetés

Messi a díj átvétele után megköszönte azoknak, akik rá szavaztak, majd egyből megemlítette a vb-győztes argentin csapattársait: „Ezt a díjat az argentin válogatottal nyertük közösen, ez egy elismerés az egész csapat, a stáb és az argentin nép számára. Ezt együtt nyertük meg!”

„Fontos volt számomra a világbajnoki trófea, csak ez hiányzott a pályafutásomból. Sok kupát elnyertem, de ez volt a legkülönlegesebb, nagyon sok argentin vágyott rá.”

Messi mögött két fiatal támadó, Erling Haaland és Kylian Mbappé végzett a szavazáson, őket sem felejtette ki a beszédből.

„Erlingnek és Kyliannak üzenném, hogy fantasztikus szezont zártak, egyéni- és csapatszinten egyaránt.”

Haalandról azt mondta, mindent megnyert csapatával, ő is megérdemelte az Aranylabdát és kétség sem férhet hozzá, hogy egyszer itt állhat majd.

Végül köszönetet mondott családjának, feleségének: „az ő támogatása nélkül nem futhattam volna be ilyen karriert” – mondta.

 

 

Hirdetés