Hirdetés

Szoboszlai Dominik bekerült az Európa-bajnokság legértékesebb labdarúgói közé

Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a pénteken rajtoló Európa-bajnokság 20. legértékesebb futballistája a Transfermarkt szerint. Korábban még nem volt arra példa, hogy ilyen előkelő helyen rangsoroljanak magyar játékost kontinenstornán.

Hirdetés

A németországi Európa-bajnokság legértékesebb labdarúgója az aktuális piaci árak alapján a Real Madriddal friss Bajnokok Ligája-győztes Jude Bellingham. Az angol válogatott klasszisát 180 millió euróra taksálja a portál, de ugyanúgy 180 millió eurót ér klubtársa, Kylian Mbappé is. A képzeletbeli dobogó harmadik fokán Phil Foden áll, a Manchester City támadóját 150 millió euróra jegyzik. 

A legelőkelőbb helyen rangsorolt magyar labdarúgó nem meglepő módon Szoboszlai Dominik, a Liverpool középpályása 75 millió eurót ér a szakportál szerint, amivel a torna 20. legértékesebbje.

Nem volt példa még arra korábban, hogy ilyen magas összegre taksáljanak magyar játékost Európa-bajnokságon. Szoboszlaihoz hasonlóan ugyanúgy 75 millió euróra jegyzik korábbi klubtársát, Josko Gvardiolt, a Manchester City és a horvát válogatott hátvédjét. 

Ami viszont a távolmaradókat illeti, összesen 573 millió euró hiányzik majd az Eb-ről, ez azokat a klasszisokat takarja, akik már biztosan nem lesznek ott a seregszemlén. Nem jut szerephez a holland válogatottban a Bajnokok Ligája-döntős Borussia Dortmund balhátvédje, Ian Maatsen, továbbá nem kapott meghívót az olasz bajnokság legjobb támadói között emlegetett Joshua Zirkzee, a Bologna játékosa sem. Szintén otthon marad a Barcelona játékosa, Pablo Martín Páez Gavira – ismertebb nevén Gavi –, aki éppen egy válogatott meccsen dőlt ki hosszú időre.

Ha lenne kimaradó álomcsapat, annak a kapujában minden bizonnyal a Real Madrid sztárja, Thibaut Courtois állna, aki sérüléséből ugyan visszatért, de a belgák így sem viszik el a kontinensviadalra. Egy másik Real-csillag, David Alaba sem lesz ott az osztrákoknál, őt ebben térdsérülése gátolja.

 

 

Hirdetés