Hirdetés
5 fűszer, ami enyhíti az édesség utáni vágyunkat
A túlzott cukorbevitel káros hatással van egészségünkre, így érdemes minimalizálni édességfogyasztásunkat.
Ha cukrot eszünk, ugrásszerűen megnövekedik a szerotoninszint agyunkban. Béta-endorfin felszabadulásakor egyfajta fájdalomcsillapítás történik testünkben, mely hatására jobb lesz a közérzetünk, megnövekedik az önbizalmunk, csökken a stressz-szintünk.
Figyeljünk oda az egészségünkre, és, ha édesség után vágyunk ne egyből a csokoládékhoz vagy a cukorkákhoz nyúljunk, próbáljuk ki a következő fűszerek használatát, amik a szervezetünkre több jótékony hatást is gyakorolnak.
Fahéj
A fahéj jól ismert vércukorszint-stabilizáló hatásáról. Ez annak köszönhető, hogy az inzulinhoz hasonló szerepet vesz fel szervezetünkben, és ösztönzi a glükóz eljutását a sejtekbe.
Görögszéna mag
Magjainak aminosavai stimulálják az inzulintermelést.
Legegyszerűbben úgy fogyaszthatjuk, ha beáztatjuk éjszakára, majd fűszeres egytálételeket egészítünk ki vele, de őrölt verzióban is kapható.
Gyömbér
A gyömbér segít kordában tartani vércukrunkat. Ízének köszönhetően csökkenthető a cukros íz utáni sóvárgás is. Reggeli teaként fogyasztva segíthet, hogy elkerüljük a napközben feltörő édességvágyat.