Hirdetés
Bár furcsának tűnhet, de ha így tárolja a sárgarépát, hetekig friss marad
Szinte minden emberrel előfordult már, hogy megfeledkezett az otthon lévő sárgarépákról, és mire rájuk talált, már penészesek, hervadtak voltak. Hogy megkíméljük magunkat az efféle bosszúságoktól, mutatunk egy egyszerű trükköt, melynek segítségével akár négy héten keresztül is friss és ropogós marad, penésznek pedig nyoma sem lesz, és még pénzt is spórolhatunk, hiszen nem dobunk ki feleslegesen ételt.
A sárgarépa tipikusan egy olyan zöldség, ami könnyen tönkremegy, ha nem használjuk fel néhány napon belül. Azonban ennek az lehet az oka, hogy egészen eddig rosszul tároltuk.
A 1,5 milliós Instagram követővel rendelkező Amanda Rocchio életmódtanácsadó rengetek egészséges receptet, és hasznos ételtárolási tanácsokat oszt meg Instagramon, melyeket érdemes kipróbálni.
Most a sárgarépa tárolásáról tett közzé egy posztot, melyben elmondta, hogy ha azt szeretnénk, hogy tovább friss maradjon ez finom zöldségféle, egészen máshogy kell tárolnunk, mint ezelőtt.
Először is hámozzuk meg, majd vágjuk hasábokra. Ezután töltsünk meg vízzel egy műanyag edényt, és tegyük bele a répákat. Csak ezután rakjuk hűtőszekrényben. Az edényben lévő vizet 5-6 naponta cseréljük, így akár 4 héten keresztül sem romlik meg a sárgarépa.
Egy másik jó módszer a sárgarépa frissen tartására, ha egyszerűen lefagyasztjuk. Ebben az esetben azonban mindenképp fontos, hogy tisztítsuk meg, és vágjuk apró darabokra a répát, mielőtt a mélyhűtőbe tesszük.