Hirdetés

Így készül a tavasz legfinomabb süteménye

Ha családunk vagy mi magunk nem vagyunk épp a répa nagy rajongói, attól még elkészíthetjük ezt a répatortát, amiért mindenki rajongani fog. Ha például mascarponés krémmel a tetején készítjük, már nyert ügyünk van. Mutatjuk a részleteket.

Hirdetés

Idén tavasszal mindenkinek érdemes elkészítenie ezt a süteményt, hiszen kár lenne lemaradni az egyik, ha nem a legjobb répatorta-variációról. Az a jó ebben a mascarponés krémmel megkent répatortában, hogy aki nem ismeri az összetevőket, annak fogalma sem lesz arról, hogy van benne valamilyen zöldség. Miért is jönne rá? Az első harapás után inkább a mézeskalács, mintsem a répa fog az eszünkbe jutni. 
Íme a recept:

Mascarponés répatorta
Hozzávalók:

A tortához:

30 dkg liszt
30 dkg kristálycukor
2 tk sütőpor
1 tk fahéj
0.5 tk só
0.5 tk szódabikarbóna
3 db sárgarépa
4 db tojás
1 dl olaj
1 tk vanília kivonat
marcipán
dekorcukor

A krémhez:

7.5 dkg vaj
22.5 dkg Mascarpone
30 dkg porcukor
2 tk vanília kivonat

Elkészítés
 
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Amíg melegszik, kivajazunk és vékonyan lisztezünk vagy sütőpapírral kibélelünk egy 25x40 cm-es tepsit. Tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat, sót és a szódabikarbónát.

Egy másik tálban habverővel alaposan összekeverjük a tojást, az olajat és a vaníliát. Hozzáadjuk a lereszelt vagy aprítógéppel összevágott répát. Elkeverjük.

Ezután hozzáadagoljuk a lisztes keveréket, majd alaposan összedolgozzuk.

A masszát a tepsiben töltjük, picit elegyengetjük. Betoljuk a forró sütőbe, és kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

A krémhez keverjük krémesre a mascarponét a vajjal és a vaníliával, majd adjuk hozzá a porcukrot is. Miután alaposan elkevertük, kenjük el a krémet szépen egyenletesen a süteményen.

A marcipánból formázzunk répákat, szúrjunk bele kis zöld levélcukrokat és díszítsük.

 

 

Hirdetés