Hirdetés

Életfogytiglanra ítélték a férfit, aki ollóval támadta meg áldozatát Győrben

Győr Fellebbviteli Főügyészsége sikeresen indítványozta az ítélet helybenhagyását egy olyan ügyben, amelyben egy férfi ollóval támadta meg áldozatát. Az eset Győrben történt, és a jogerős ítélet szerint a férfi ollók köszörülésével próbált pénzt keresni, de amikor egy lakóházba nem engedték be, erőszakkal próbált bemenni.

Hirdetés

Az itt lakó idősebb férfi megpróbálta megakadályozni a behatolást, de ennek következtében dulakodás alakult ki közöttük. A támadó megfenyegette és megütötte az idős férfit, majd egy 8 cm hosszúságú ollóval megszúrta. A családtagok sikoltozása miatt végül elmenekült. Az áldozatot két szúrás érte a mellkasán, melyek életfontosságú szerveket érintettek.

Szerencsére az áldozat a sérülések után 8 napon belül felépült, részben a gyors és hatékony orvosi beavatkozásnak, részben pedig az áldozat eredményes védekezésének köszönhetően. A Győri Törvényszék a támadót emberölés bűntettének kísérlete miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől való eltiltásra ítélte.

Ezen túlmenően, a törvény értelmében a férfit legkorábban 25 év múlva bocsáthatják feltételes szabadságra. Fontos megjegyezni, hogy a férfi már korábban is elítélték hasonló jellegű erőszakos bűncselekmények miatt 2018-ban és 2020-ban. Emiatt a mostani súlyos bűncselekményért kötelező életfogytig tartó szabadságvesztést kapott.

 Az ítéletet az ügyész elfogadta, míg a férfi és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbeztek. A Győri Ítélőtábla 2023. szeptember 26-án kihirdetett határozatában a főügyészség álláspontjával egyetértve a férfi büntetését helybenhagyta. Ezzel a jogrendszer ismét igazságot szolgáltatott, és a támadó felelősségre került tetteiért.

 

 

Hirdetés