Hirdetés

Ezekre figyeljen, ha sertéshúst vásárol, hogy ne érje kellemetlen meglepetés

A sertéshús az egyik legnépszerűbb húsféle Magyarországon, így szinte már bármelyik piacon, szupermarketben, élelmiszer áruházban hozzá lehet jutni. Aki azonban biztosra akar menni, távol tartja magát a nagyüzemi körülmények között nevelkedett, illetve feldolgozott sertés hústól, ehelyett keres egy megbízható hentest, és lehetőleg háztáji terméket vásárol. Emellett amiben csak lehet, megfogadja a tanácsát. Így elkerülhető az a gyakori, bosszantó eset, hogy az akciósan vásárolt hústermékről otthon derül ki, hogy romlott, esetleg nem megfelelő állagú.

Hirdetés

Az emberek többsége ma már napi szinten fogyaszt valamilyen húsfélét, így alapvető élelmiszernek számít. A magyarok körében a csirke és a sertés a legnépszerűbb, így a legtöbb ember már rutinos ezek vásárlásában.

Ennek ellenére mindannyian futottunk már bele romlott, büdös, nyálkás húsfélébe, sőt, az is megtörténhetett, hogy a boltban utólagos reklamációt nem fogadtak el, így bosszankodva dobtuk a szemetesbe a frissen - ám korántsem friss állapotban - vásárolt több kilónyi húsfélét.

 

 

Hirdetés