Hirdetés
Ezzel a friss desszerttel könnyebb lesz elviselni a kánikulát
A sütés nélküli desszertek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek egyébként is, de ebben a hőségben kifejezetten nagy a kereslet olyan finomságok receptjeire, amelyek nem fűtik tovább a lakást. Lépésről lépésre leírjuk, hogyan készül el ez a frissítő, savanykás édesség.
A túrótorta kedvelt finomság, legyen szó piskótás receptről vagy éppen a sütés nélkül készíthető kekszalapú verzióról. Érdemes ilyenkor nyáron készíteni, hiszen nem kell a sütőt bekapcsolni, a kész torta hűsít is, ráadásuk a friss gyümölcsök is csábítóvá teszik. A tortát gyorsan összedobhatjuk, alig egy óra alatt megvan, a hűtés azonban legalább 4 órát vesz igénybe:
Málnás-barackos túrótorta
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 20 dkg zab- vagy vajas keksz
- 12 dkg vaj
- 5 dkg étcsoki
A krémhez:
- 20 dkg túró
- 20 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 6 lap zselatin
- 1 db kezeletlen citrom leve és reszelt héja
A tetejére:
- 1 db őszibarack
- 1 db nektarin
- 1 marék málna
- pár levélke menta
- színtelen tortazselé
Elkészítése:
Morzsává törjük a kekszet, megolvasztjuk a vajat, lereszeljük a csokit. Mindezt összekeverjük, és belenyomkodjuk egy 24 cm átmérőjű tortaforma aljába. Legalább egy órára berakjuk a hűtőszekrénybe. Összeállítjuk a krémet. Habot verünk a tejszínből. Egy nagy tálban összedolgozzuk a túrót, a mascarponét és a kétféle cukrot. Hozzádolgozzuk a citromlevet és a reszelt héjat. A zselatint beáztatjuk hideg vízbe, majd kifacsarjuk, és kevés meleg vízben feloldjuk. Végül a tejszínhabot összedolgozzuk a túrókrémmel, és hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk benne a zselatint. Elővesszük a hűtőszekrényből az alapot. A tortaforma oldalát kibéleljük egy sütőpapírból vágott csíkkal, és beleöntjük a fehér krémet. Hűtőszekrénybe tesszük pár órára, hogy a krém megdermedjen. Tálalás előtt kivesszük, cikkekre vágott barackkal, nektarinnal, málnával, mentalevéllel díszítjük a tetejét, végül színtelen tortazselével átkenjük.